Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Weeflessen individueel

NieuwDigitale weeflessen en Weefles op afstand. Kijk voor het aanbod op de pagina cursusprogramma
Tissien heeft in de loop van de jaren veel lesmateriaal geschreven over weefbindingen, breitechnieken, etc. Omdat hiet niet voor iedereen mogelijk is om naar het atelier te komen biedt ik tegen betaling nu ook de lessen digitaal aan. In de webwinkel van Tissien kunt u de al beschikbare lessen bestellen. Het is ook mogelijk om cursusprogramma's op afstand te volgen . Per les wordt het materiaal digitaal toegezonden en u krijgt feedback op vragen en geweven huiswerk.
De cursussen kunnen besteld worden in de webwinkel

Kennismaken met weven: U heeft zelf geen getouw, maar wil wel eens ervaren wat het is om te weven? Dan is het mogelijk om op een of meer van de gereedstaande getouwen uw eerste weefervaring op te doen.

Weefproject bij Tissien uitvoeren: Ook kan in overleg een van de getouwen gereed gemaakt worden voor een weefproject dat u in het atelier gaat realiseren. Voor de reservering van een getouw voor een bepaald project wordt een termijn afgesproken. Ook voor mensen die eens iets op een dobbygetouw willen weven zonder er een te hoeven aanschaffen
Opzetten voor project 5 Tissienstrippen (per  250 scheringdraden) en de  materiaalkosten
Afhankelijk van het getouw wordt per week 2 of 3 Tissienstrippen in rekening gebracht boven op het Werken in het atelier 3 str/2 uur.

Weeflessen voor beginners en herintreders
Individuele begeleiding en ruim de tijd om in eigen tempo de beginselen van het weven en opzetten van een getouw onder de knie te krijgen of op te halen.
Starten op ieder moment . Bepaal zelf het tempo, de diepgang en de frequentie.
Het is (binnen redelijke reisafstand vanaf Haarlem) ook mogelijk om de basislessen getouw opzetten bij u thuis te geven.  Informeer naar de mogelijkheden.

Bindingsleer
Modulair opgezet . Iedere keer wordt een binding behandeld en een ontwerp voor een proefproject in die binding besproken. Dat kan een proeflap of een product in de gekozen techniek zijn.

Meerschachts- en dobbyweven
Kennismaking met meerschachtstafel-  en dobbygetouwen
Lesprogramma meerschachtsweven

Werken met weefsoftware
Proweave
Fiberworks
WeaveIt
Pixeloom

Weefcoaching en –hulp bij het bedenken van projecten. Daarbij kunnen aan de orde komen
Aan de hand van het doel een binding uitzoeken
Een idee omzetten in een weefplan
Materiaal- en kleurkeuze
De schering haspelen

Weefworkshop in een van bestaande Tissienprogramma’s