Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

Ziet u door de weefbomen het bos niet meer?
Nieuwsgierig naar de relaties van binding-patroonvorming-materiaal-kleur-dichtheid?

Maak de ontdekkingsreis in de Bindingsleer in 10 lessen
en bouw een uitgebreid bindingsleer naslagwerk op.

2023 De lessen zijn voorlopig alleen als digitale les beschikbaar (zie webwinkel > digitale weeflessen > bindingsleer inzicht en overzicht

Tissien werkt dit jaar aan de toevoeging van video-materiaal aan de lessen.

In deze cursus leer je om vanuit de weefsels de weefbindingen te herkennen. Door ze zelf te weven krijg je nog meer inzicht in de weefstructuur. In elke les wordt een aantal weefsels uit een bepaalde categorie besproken en van de bijpassende kenmerken voorzien. Hiermee krijg je inzicht in welke categorieën een weefbinding past. Omgekeerd leer je ook welke mogelijkheden een bepaalde weefbinding biedt, zodat je bij weefprojecten doelgerichter kunt kiezen uit de vele weefbindingen en misschien wel nieuwe unieke combinaties gaat creëren.

In deze lessenserie benaderen we de bindingsleer op basis van de kenmerken van de weefsels. Deze kenmerken zijn onderverdeeld in categorieën. Deze benadering is door Tissien ontwikkeld en is bedoeld als hulpmiddel bij het verkrijgen van inzicht in de samenhang van weefbindingen. Het is een illusie dat een dergelijk overzicht compleet is, maar de meest voorkomende weefbindingen kunnen hierin worden ondergebracht. De scheidslijnen zijn niet absoluut en er is altijd discussie mogelijk. Het doel is dat je door observeren, weven en experimenteren inzicht krijgt in de bindingsleer.


Informatieformulier cursus bindingsleer Inzicht en overzicht