Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Weversmarkt Hoorn 10 juli 2019

10 juli Weversmarkt in Hoorn

Na een tijd verhuizing in combinatie met grote zorgen in de privé sfeer (de ziekte , gevolgd door het overlijden van mijn echtgenoot) is Tissien sinds 1 juli weer in bedrijf.

Op 10 juli ben ik weer op de Weversmarkt in Hoorn (spaar mijn emoties en laten we het vooral over weven hebben!). Ik presenteer daar behalve het Tissien lesassortiment ook de nieuwe Louët Showroom Haarlem. Vanaf 15 juli is de showroom elke donderdag en vrijdag geopend van 10-16 uur.

Door alle zorgen en verdriet is het bijwerken van de website wat achtergebleven, maar ik werk er hard aan alles weer overzichtelijk en up to date te maken.

Lees meer

Tissien is weer verhuisd

Tissien is weer verhuisd...

.

Lees meer

Binnenkort te zien

Tentoonstelling 'Alles heeft ritme'

Om alvast in je agenda te zetten: Weefgroep Metamorforse exposeert

Kijk op de website https://www.weefcollectiefmetamorfose.nl/tentoonstellingen/

Tentoonstelling "Alles heeft ritme", 11 mei - 9 juni 2019

Nieuw werk met het thema "Ritme"

Kom kijken hoe ieder lid van het collectief op haar eigen manier dit thema heeft verwerkt.

De hoofdlocatie van de tentoonstelling is Huize Vredenburg -´t Kasteeltje, het gebouw van de Historische Kring Westervoort. Daarnaast hangt er werk van ons in Grand café/restaurant Huis ter West waar u terecht kunt voor een kopje koffie of een lunch.

  • Huize Vredenburg, Klapstraat 12, Westervoort én
  • Grand café/restaurant Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, bij station Westervoort
  • 11 mei 2019 - 9 juni 2019, iedere zaterdag en zondag én donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) geopend van 14.00-17.00 uur

Lees meer

Tissien in het Haarlems Dagblad

De journaliste Paula Zuidhof van het Haarlems Dagblad  moest even schuilen voor de regen en kwam zo in het portiek van atelier Tissien terecht. Een Haarlem is van ouds een weversstad, dus een afspraak voor een interview in de de rubriek Heilig Vuur was snel gemaakt. Een leuke ontmoeting volgde en ik vind dat Paula er een heel erg leuk stuk van gemaakt heeft.

Lees meer

Louet Dobby getouwen

Tissien weeft al 16 jaar met veel plezier op de Megado. Het was één van de eerste uitgeleverde exemplaren. Bij de verhuizing in 2014 van het atelier naar de Jansweg had ik hem nog thuis laten staan, maar nu er meer ruimte in mijn atelier is door het vertrek van mijn collega, is er weer plaats voor de Megado. Magic dobby en Octado zijn natuurlijk erg in hun nopjes dat de grote zus nu ook bij hen in de buurt staat. Tijdens het Open atelier op vrijdag van 11-14 uur kunt u ze bekijken en uitproberen.

Louet ontwikkelt op dit moment een nieuwe editie van de elektronische interface. Tissien gaat deze dit najaar uitgebreid voor Louet testen. Lees over de mogelijkheden megado interface 2.0 introductie.pdf

N.B. Voor de mensen die nu al een elektronische Megado hebben, er komt waarschijnlijk een aantrekkelijke omruilactie. Meer informatie daarover volgt later.

Lees meer

Erica op proef

Erica op proef.

Erica, daar word je meteen verliefd op! Ik mag hem testen voor Louët en vanzelfsprekend komt ze ook mee naar de weefmarkt in Hoorn op 19 juli. Nog even geduld, want de productie moet nog op gang komen. Als alles meezit komen ze eind december op de markt. Geinspireerd door de afbeelding van Zweeds kant in een kleurenvariatie uit het 3-schachtenboek van Erica de Ruiter heb ik dit op 4 schachten in verschillende variaties ingeregen. En met de vierschachtsvariatie zijn er natuurlijk ook weer andere bindingsvariaties mogelijk.  In het komende TissieNieuws (verschilnt 14 juli) meer vind je een voorbeeld.

Erica is een nieuw compact tafelweefgetouw met een weefbreedte van 30 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de vrijheid in het aantal draden per cm. Maar vooral de uitbreidbaarheid naar 3 of 4 schachten maakt het verschil met een hevelrietgetouw heel positief.  Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm) en kruis- en aanbindlatten. Ingevouwen zijn de maten: 55 x 48 x 16 cm en Erica weegt 3,5 kg.Het tafelgetouw is eind 2017 leverbaar. De Europese introductie adviesprijs is € 249 incl. BTW De uitbreidset per schacht kost € 29 incl. BTW, excl. hevels.

Vanzelfsprekend geeft Tissien voor de Nederlandse markt de 10%=korting op de adviesprijs. U kunt Erica al bij Tissien reserveren in de webwinkel (daaraan zijn geen kosten verbonden). Op het moment dat bekend is wanneer ze geleverd wordt, krijgt u een factuur en is de bestelling definitief.


Lees meer

Tulpomania

Elk voorjaar weer lijd ik enige tijd aan tulpomania. Dat heeft in de loop van de jaren al heel wat weefvariaties opgeleverd...

Lees meer

Schijn bedriegt....

Schijnpatronen zoals het blokhutje of de pied-de-poule zijn vaak de eerste weefsels waarmee een beginnend weefster te maken krijgt. Leuk en leerzaam omdat je beloond wordt voor netjes weven en met heel eenvoudige bindingen onverwachte effecten krijgt.  Je weeft een linnenbinding en je ziet een pied-de-poule. Tissien heeft al vele lessen en patronen ontwikkeld waarbij het schijnpatroon het uitgangspunt zijn.  Deze lessen en workshops breng ik nu samen onder het thema schijn bedriegt.

De vijf lessen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. Op dit moment zijn deze lessen alleen nog als les in het atelier of op locatie te boeken, maar het is de bedoeling deze ook als digitale les aan te gaan bieden.

Lees meer

Cursus Blokontwerpen les 2 is klaar

In deze les leer je hoe je verrassende vlakverdelingen kunt maken met eenvoudige hulpmiddelen. De keperpellen is de blokweefbinding die centraal staat in deze les en daarbij leer je ook nog hoe je met kleur het beeld van een tweebloks keperpellen compleet kunt veranderen. ...


Lees meer

Cursus Blokontwerpen weven les 1 is nu beschikbaar en direct te bestellen via de webwinkel

De eerste van een inspirerende serie lessen, waarbij je in elke les een ontwerptechniek en de vertaling van het ontwerp naar een weefbinding leert.
Klik op bovenstaande titel en lees verder..


Lees meer