Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

2023 Tissien update

Tijdens het jaar 2022 heb ik de tijd genomen om na te denken hoe ik met plezier kan blijven werken. Het combineren van verkoop, groepslessen, individuele lessen en het schrijfwerk voor mijn eigen Tissien en het ondersteunen van Louet met het schrijven van meer gebruikers gerichte instructies en handleidingen was duidelijk te veel.

De eerste stap was te stoppen met het aanbieden van groepsarrangementen (zowel in atelier als extern) - het is niet alleen de dag zelf, maar ook de aanloop ernaar toe die veel werk en stress oplevert. Overigens is de voldoening achteraf ook groot. Als alternatief wil ik in aanvulling op het digitale lesmateriaal - video-uitleg en eventueel zoom-cursussen gaan houden. Dat is in de coronatijd goed bevallen.

Voor individuele bindingsleerlessen heb ik (beperkt) de mogelijkheden voor afspraken .

Ook ben ik gestopt met het aannemen van nieuwe beginnende weefleerlingen. Gelukkig kon ik hen doorverwijzen naar mijn collega Kitty Witmond , studio Fifty Ways die in Haarlem ook weeflessen voor beginners verzorgt  fiftyways.nl/weven-leren/. Verder kunnen nieuwe weefsters ook op de docenten pagina op weefnetwerk.nl kijken.

De werkzaamheden die ik sinds 2019 voor Louet doe - het beheer van Louet Showroom Haarlem , gecombineerd met ontwikkelen van meer gebruikersgerichte handleidingen en instructies - was ook een klus die zich steeds verder uitbreidde. Daarin werk ik met plezier nauw sameng met Dave van Stralen, die de drijvende kracht is van Louet Noord Amerika is. Hij is met zijn vrouw Pam naar Nederland verhuisd en is nu de manager Marketing en Sales van Louet NL. Met zijn uitgebreide ervaring is er nu ook in Lochem weer capaciteit om mensen in de showroom te ontvangen. De sterk gestegen huurprijzen en mijn behoefte om dingen van mijn werkagenda te schrappen hebben tot het besluit geleid de Louet Showroom Haarlem terug te verhuizen naar Lochem. In Lochem bent u (bij voorkeur na het maken van een telefonische afspraak) welkom als u de getouwen van dichtbij wilt bekijken. Voor een advies op maat en eventuele ondersteuning bij aanschaf en in gebruik nemen van een getouw kunt u nog wel bij Tissien terecht.

Tissien zet haar werkzaamheden voort vanaf haar huisadres. De voorkamer op de begane grond is de plek waar ik individuele leerlingen kan ontvangen.Er is een klein getouw beschikbaar voor demonstratie. Tissien heeft geen directe verkoop meer van Louetproducten en garens. Wel werk ik 1 dag per week aan het schrijf- en advieswerk voor Louet. Verder wil ik dit jaar werk maken van het bijwerken en aanvullen van de digitale les- en patronenbibliotheek. Via het TissieNieuws houd ik u daarvan op de hoogte.

De maand januari staat in het teken van een dubbele verhuizing (Tissien > huis en Louet Showroom > Lochem) en het afronden van alle voorraad werkzaamheden. In de loop van februari hoop ik op orde te zijn en weer regulier aan het werk te gaan.