Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

Fotogalerij Bronson lace

Synoniemen: (Nl.) Zweeds kant

Kenmerkend voor kantweefsels (lace in het Engels) is dat er plaatselijk open structuren zijn. Kantweefsels zijn toepasbaar in kleedjes, sjaals, gordijnen.

Bronson lace is van de kantbindingen het best bruikbaar voor omzetten van blokontwerpen, omdat de blokeenheden onbeperkt naast en boven elkaar herhaald mogen worden. Dit kan dankzij een binddraad die de weefeenheden van elkaar scheidt. Het scheidingsdraadje is te zien als een plusje (+) tussen de kanteenheden in. Dit effect is vooral duidelijk nadat je het weefsel gewassen hebt. Zweeds kant lijkt op bronson lace, maar is een vierschachts weefsel en wordt op een iets andere manier ingeregen.

Het weefsel ziet er aan de voor- en achterzijde vrijwel hetzelfde uit. Het enige verschil zit in de richting van de flotteringen: als die aan de voorzijde in kettingrichting lopen, dan lopen ze aan de achterzijde in inslagrichting.

In de webwinkel van Tissien verkrijgbaar:

- basisblad bronsonlace met de technische details over het weven van deze binding

- dit basisblad is opgenomen in de cursus blokontwerpen weven les 4 en de cursus bindingsleer inzicht&overzicht les 6. Deze lessen zijn ook te koop in de webwinkel van tissien - rubriek digitale weeflessen

- de groenblauwpaarse kleurvariatie komt binnenkort in de rubriek digitale patronen