Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

Fotogalerij Huck lace

Huck is een van de kantbindingen. Kenmerkend voor kantweefsels (lace in het Engels) is dat er plaatselijk open structuren zijn. Kantweefsels zijn toepasbaar in kleedjes, sjaals, gordijnen.

Het patroon bij de huck wordt gevormd door kleine groepjes flotteringen op een ondergrond van linnenbinding. Het weefsel ziet er aan de voor- en achterzijde vrijwel hetzelfde uit. Het enige verschil zit in de richting van de flotteringen. Als ze aan de voorzijde in kettingrichting lopen, dan lopen ze aan de achterzijde in de inslagrichting.

Het bijzondere van deze binding is dat er vier verschillende weefeffecten gebruikt kunnen worden: 'huck-spots' in ketting of inslageffect, huck lace (de transparante versie) en linnenbinding. Je kunt spelen met de het aantal draden per eenheid, met de dikte van de topdraad en met de kleuren vanmet name de topdraden. Alle weefsels in deze fotogalerij zijn geweven door Tissien.

In de les blokweefsels-4 (te koop als digitale les in de webwinkel) leer je hoe je blokontwerpen kunt vertalen naar bindingen met meer dan twee weefeffecten. In deze les vind je ook de basisbladen van Huck en Bronsonlace. Vergelijk deze foto's met de foto's in de galerij bronsonlace).

Het basisblad huck met de technische details van de binding is ook los te koop in de webwinkel in de rubriek basisbladen