Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

Fotogalerij Weven en kleur

Zoals een woord pas zin en betekenis krijgt in samenhang met andere woorden, krijgt iedere afzonderlijke kleur pas zijn speciale betekenis en zeggingskracht wanneer deze naast andere kleuren gebruikt wordt’ (Johannes Itten)

Het beeld van de weefbinding wordt beinvloed door kleur. De kleur van de schering en de kleur van de inslag , maar ook de lengt van de flottering en de dikte-verhouding van de garens hebben in vloed op de uitwerking. Daarom is kleur ook één van de kenmerk-categorieen die Tissien gebruikt in de cursus Bindingsleer om naar een weefsel te kijken. In deze fotogalerij de foto's die bij de besproken lesstof van les 4 gebruikt worden.

De cursus Bindingsleer inzicht&overzicht is door Tissien ontwikkeld om beginnende wevers in 10 lessen een rondreis te geven door de bindingsleer. Voor weefsters die al langer weven is de cursus ook zeer geschikt om inzicht te krijgen in het verband tussen de bindingen. De cursus behandelt dus niet alleen de kale bindingsleer maar gaat uit van de weefsels, waarbij steeds onderzocht wordt wat de invloed van structuur, patroonvorming, kleur, dichtheid en materiaal zijn in het weefsel.

De cursus kan gevolgd worden in het atelier van Tissien of op locatie. Ook is het mogeljk om de lessen digitaal te volgen. Om het gemis van de uitleg aan de hand van weefstalen te compenseren krijgt de cursist een link naar deze pagina om de voorbeelden in het lesmateriaal meer in detail te kunnen beoordelen.

De digitale les 4 uit de serie Bindingsleer inzicht&overzicht, maar ook het losse basisbladen schijnpatronen, schaduwweven en linnenbiding dik-dun zijn verkrijgbaar in de webwinkel van Tissien (verkrijgbaar vanaf 10-10-2017)

De cursus kleur en weven van Tissien gaat dieper in op de kleureffecten en contrasten, waarbij de uitwerking in diversee weefbindingen centraal staat. Deze cursus wordt op dit moment herzien en zal over enige tijd weer in de webwinkel beschikbaar zijn.