Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen
kopen.

Fotogalerij Wafels

De wafelbinding is een structuurweefsel en wordt meestal geweven op de inrijg van een spitskeper, maar ook op andere inrijgen is het mogelijk wafels te weven. Kenmerkend voor de wafel zijn de vierkante kuiltjes die gevormd worden door het samentrekken van langere ketting- en inslagflotteringen. De kleinste wafel kan al geweven worden op drie schachten, maar elk hoger aantal schachten is ook mogelijk.

Hoe groter het aantal schachten, hoe dieper de wafel kan worden. De kenmerken van een stof in wafelbinding zijn: volumineus, absorberend (denk aan vaatdoekjes), isolerend, elastisch. Je kunt leuke kleureffecten krijgen door te spelen met de kleur van de flotterende draden.

De cursus Bindingsleer inzicht&overzicht is door Tissien ontwikkeld om beginnende wevers in 10 lessen een rondreis te geven door de bindingsleer. Voor weefsters die al langer weven is de cursus ook zeer geschikt om inzicht te krijgen in het verband tussen de bindingen. De cursus behandelt dus niet alleen de kale bindingsleer maar gaat uit van de weefsels, waarbij steeds onderzocht wordt wat de invloed van structuur, patroonvorming, kleur, dichtheid en materiaal zijn in het weefsel.

De cursus kan gevolgd worden in het atelier van Tissien of op locatie. Ook is het mogeljk om de lessen digitaal te volgen. Om het gemis van de uitleg aan de hand van weefstalen te compenseren krijgt de cursist een link naar deze pagina om de voorbeelden in het lesmateriaal meer in detail te kunnen beoordelen.

De digitale les 3 uit de serie Bindingsleer inzicht&overzicht , maar ook het losse basisblad Wafel-binding webwinkel van Tissien