Product informatie Hazel Rose Weeframen


De Hazel Rose weeframen zijn gemaakt om lapjes te weven  in de diagonale "doorlopende draad weeftechniek" (biais continuous yarn weaving). Hierbij ontstaan lapjes met aan alle zijden zelfkanten. Deze lapjes kunnen volgens allerlei patchworkpatronen aan elkaar gezet worden. Door de maatvoering (3,5 of 7, 14 inch) is het mogelijk de verschillende vormen en maten te combineren.
Behalve in het platte vlak kunnen ook drie dimensionale vormen gemaakt worden, door lapjes samen te trekken of de lappen zo samen te stellen dat er holle vormen ontstaan.Behalve de diagonale weefmethode kunnen de weeframen ook voor de rechte ("Weave-it") methode gebruikt worden, echter het aantal spijkers klopt dan niet helemaal, maar in het uiteindelijke resultaat is dat niet zichtbaar. In de door Tissien meegeleverde handleiding wordt deze weefvariant ook uitgelegd. De multiloom is wel speciaal gemaakt om in de "Weave-it"-techniek op te weven. Echter deze kan ook weer gebruikt worden voor de diagonale weefmethode.

De weeframen zijn met grote precisie gemaakt van mooie houtsoorten en perfect glad afgewerkt. De Hazel Rose weeframen worden geleverd met een rijghaak, en aanslagkam, Engelse instructie en Nederlandse instructie. Bij de Multiloom zit geen haaknaald, maar wel een lange weefnaald en natuurlijk een Nederlandse en Engelse instructie.

Garen keuze:
Alle Hazel Rose weeframen hebben een zelfde spijker afstand, geschikt voor woldikte breinaald 5 a 6. Dunner materiaal kan natuurlijk ook gebruikt worden mits het genoeg grip heeft (zoals mohair) of u kunt meerdere draden tegelijk gebruiken. Dit geeft weer bijzondere mogelijkheden voor het mengen van kleuren. Het weefsel heeft een weefdichtheid van ca 3 draden per centimeter.Weefraam
wat zit er in het pakket
maten
voor prijzen 

Vierkant
(square)


Vierkant weefraam incl. haaknaald, aanslagvork, instructieboekje en projectideeen

3,5 inch = ca. 9 cm -
7 inch = ca.17,5 cm
14 inch = ca.35 cm
*
Driehoek
Rechthoekige driehoekincl. haaknaald, aanslagvork, instructieboekje en projectideeen.
nog enkele voorradig
3,5 inch = ca. 9 cm-alleen in combi met triangle
7 inch = ca.17,5 cm
14 inch = ca.35 cm*
Tumbling Block Ook wel babyblocks genoemd zijn de basis voor bijzondere driedimensionale effecten.
Incl. haaknaald, aanslagvork, instructieboekje en projectideeen.

3,5 inch = ca. 9 cm
7 inch = ca.17,5 cm
Diamant De diamant vorm is geliefd in de patchworkwereld.
Incl. haaknaald, aanslagvork, instructieboekje en projectideeen


3,5 inch = ca. 9 cm *
7 inch = ca.17,5 cm *

Rechthoek Een rechthoekig weefraam  incl. weefnaald, instructie en ideeenboek
De diagonale weeftechniek op een rechthoekig raam is een variant waarmee bijzondere effecten verkregen kunnen worden


7x14 inch = ca. 17,5x35 cm
MultiLoom 

Incl. weefnaald, instructie en ideeenboek

Bij de multiloom staan de spijkers dichter bij elkaar en de rangschikking is zo dat er op de “weave-it”-methode op geweven kan worden. Ook de diagonale weefmethode is toepasbaar op dit weefraam. Er kan met een dunnere wol gewerkt worden (enkele draad garendikte voor breinaald 3 mm)

2 inch = ca. 5 cm *
4 inch = ca. 10 cm*
6 inch = ca. 15 cm **alleen op bestelling leverbaar