Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Erica op proef

Erica op proef.

Erica, daar word je meteen verliefd op! Ik mag hem testen voor Louët en vanzelfsprekend komt ze ook mee naar de weefmarkt in Hoorn op 19 juli. Nog even geduld, want de productie moet nog op gang komen. Als alles meezit komen ze eind december op de markt. Geinspireerd door de afbeelding van Zweeds kant in een kleurenvariatie uit het 3-schachtenboek van Erica de Ruiter heb ik dit op 4 schachten in verschillende variaties ingeregen. En met de vierschachtsvariatie zijn er natuurlijk ook weer andere bindingsvariaties mogelijk.  In het komende TissieNieuws (verschilnt 14 juli) meer vind je een voorbeeld.

Erica is een nieuw compact tafelweefgetouw met een weefbreedte van 30 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de vrijheid in het aantal draden per cm. Maar vooral de uitbreidbaarheid naar 3 of 4 schachten maakt het verschil met een hevelrietgetouw heel positief.  Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm) en kruis- en aanbindlatten. Ingevouwen zijn de maten: 55 x 48 x 16 cm en Erica weegt 3,5 kg.Het tafelgetouw is eind 2017 leverbaar. De Europese introductie adviesprijs is € 249 incl. BTW De uitbreidset per schacht kost € 29 incl. BTW, excl. hevels.

Vanzelfsprekend geeft Tissien voor de Nederlandse markt de 10%=korting op de adviesprijs. U kunt Erica al bij Tissien reserveren in de webwinkel (daaraan zijn geen kosten verbonden). Op het moment dat bekend is wanneer ze geleverd wordt, krijgt u een factuur en is de bestelling definitief.