Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Schijn bedriegt....

Schijnpatronen zoals het blokhutje of de pied-de-poule zijn vaak de eerste weefsels waarmee een beginnend weefster te maken krijgt. Leuk en leerzaam omdat je beloond wordt voor netjes weven en met heel eenvoudige bindingen onverwachte effecten krijgt.  Je weeft een linnenbinding en je ziet een pied-de-poule. Tissien heeft al vele lessen en patronen ontwikkeld waarbij het schijnpatroon het uitgangspunt zijn.  Deze lessen en workshops breng ik nu samen onder het thema schijn bedriegt.

Hierin zijn (vooralsnog) 6 lessen die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. Op dit moment zijn deze lessen alleen nog als les in het atelier of op locatie te boeken, maar het is de bedoeling deze ook als digitale les aan te gaan bieden.

Schijn en dubbel combineren

Op één inrijg gaan we schijnpatronen weven in allerlei weefbindingen; vervolgens gaan we bindingen combineren en dan kun je eindeloos variëren!


   

Van schijn naar ‘deflected double weave’

Elk schijnpatroon in linnenbinding of keper kun je vergroten. Deze vergrote schijnpatronen worden ook wel deflected double weave genoemd, maar er zijn meer fantasienamen voor, zoals ‘mozaïekweefsel’, ‘schijndubbel’, ‘valsdubbel’, enz. In deze les leer je stap voor stap hoe je een linnenbinding of keperschijnpatroon kunt omzetten naar een vergrote versie in deflected double weave.

Schijndubbel in blokken

Blokgestuurd ontwerpen met verrassende effecten. Deels is het effect gepland, deels is het een verrassing, maar het is altijd bijzonder!


Spelen met de schaduw

Je kent misschien het traditionele schaduwweefsel, maar Tissien gaat nog een stapje verder om bijzondere resultaten te verkrijgen.


Met kepers het hoekje om

Het succesnummer van Tissien:

Op vier schachten manipuleren met de richting van de lijnen.