Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Cursus Blokontwerpen weven les 1 is nu beschikbaar en direct te bestellen via de webwinkel

Het onderwerp van deze cursus is: blokweefsels ontwerpen en blokontwerpen weven
Bij structuurweefsels, zoals een linnenbinding of een keper, is de binding bepalend voor het beeld. De structuur wordt in breedte en lengte steeds herhaald, al kunnen er door kleurwisselingen wel strepen en ruiten gevormd worden. Ook kunnen er door deze kleurwisselingen soms vierkanten ontstaan, maar die vallen niet onder de noemer blokweefsels!
Kenmerkend voor blokweefsels is een groepsgewijze afwisseling van verschillende weefeffecten van één binding, bijvoorbeeld een afwisseling in groepen van een keper in kettingeffect en inslageffect. Bij blokweefsels kunnen hiermee grotere dessins ontworpen worden. Blokweefsels hoeven echter niet altijd rechthoekige dessins te zijn, en ook is niet ieder vierkantje een blokweefsel. Misschien lijkt dit nu nog allemaal verwarrend, maar wees gerust: in deze cursus word je stap voor stap vertrouwd gemaakt met diverse ontwerptechnieken en met de vertaling van blokontwerpen in verschillende weefbindingen.

Download het informatiedocument over deze inspirerende cursus:CursusBlokontwerpenweven-info.pdf

In de eerste les veel basisbegrippen en het maken van tweebloksontwerpen. De vertaling naar linnenbinding blok geeft vele verschillende weefmogelijkheden. Weef de proeflap met gedetailleerde instructies en u bent een ervaring rijker.

De serie 'Blokontwerpen weve'n bestaat uit 6 lessen , en in de komende maanden komt er elke maand een volgende les in de serie bij. Deze lessen kunt u los bestellen, maar de vervolglessen borduren wel voort op de uitleg in de eerdere lessen.

U kunt de lessen direct bestellen in de rubriek digitale weeflessen.  Als u via Ideal betaalt is het cursusmateriaal direct beschikbaar na uw betaling en kunt direct met downlouden van de bestanden beginnen.