Informatie over weeflessen, weefgetouwen, foto's van weefstalen en weeftips
In de webwinkel van Tissien kunt u digitale weefpatronen en weeflessen kopen.

Tissien wenst u een voorspoedig 2017

De basis voor het ontwerp is het getal 7, met in de vrije ruimte het getal. Door inversie en herhaling ontstaat een dessin.
Garen katoen 8/2, Dubbelweefsel 12 draden/cm (6 per laag,. 32 schachten

Het ontwerpen is vaak een klusje waar ik tijdens treinreizen aan werk, soms al aan het begin van het voorgaande jaar, maar heel vaak verandert het ontwerp halverwege het jaar of zelfs nog vlak voor het weven. Dit keer was het geven van de workshop 'Ontwerpen met Letters' bij weefkring 't Heem in februari 2016 de trigger voor het ontwerp. ProWeave blijft voor het ontwerpen mijn favoriet omdat ik op één werkblad alle fasen en experimenten bij elkaar kan bewaren. Het weven startte op maandag 19 december. De schering met de directe scheermethode gemaakt en foutloos ingeregen op 32 schachten op de megado.Altijd een heerlijk ontspannend klusje, met ondertussen een luisterboek aan. In totaal 4 uur is de schering weefklaar. Bij het weven op de Megado bleek er aanvankelijk een foutje in het weefsel te komen, maar dat kwam doordat het toetsenbord gevallen was. Voor de aansturing van het getouw heb ik het patroon ingelezen in Fiberworks. Fiberworks is de weefsoftware met de meest geavanceerde interface voor de elektronische dobby. Bij het oprapen van het toetsenbord had ik een onbedoelde aanpassing gemaakt. Dus snel weer verder. Totaal 7 uur geweven, een lap van 3,5 meter niet alleen om boekenleggers te maken, maar genoeg om er nog een paar handdoekjes van te maken. Na het weven de lap afgewerkt zodat hij in de wasmachine kon. En daarna het deel voor de boekenleggers in de stijfsel gedaan. Hiervoor maakte ik 3 liter stijfsel (6 eetlepels poederstijfsel op 3 liter water) waarin ik de nog natte lap een half uur in liet staan. Daarna NIET SPOELEN, maar tussen handdoeken op een rol draaien en daarop doe ik dan mijn nieuwjaarsdansje om het overtollige vocht te verwijderen. Daarna volgt het strijken , altijd tussen twee theedoeken om te voorkomen dat de stijfsel aan de strijkzool gaat plakken. Eenmaal droog hebben we ze gesneden. Daarbij heeft Erik gelukkig geholpen. We hebben diagonaal gesneden, waardoor er geen rafels zijn. De stroken versneden. En dan de beste wensen schrijven. Meestal haal ik het niet voor de kerst, maar dit jaar al klaar op 24 december!

2017de lap is klaar2017-nieuwjaarsdansje op de rol2017 strijken (pas als het droog is kunnen de theedoeken weg2017-snijden in strokende stroken in boekenleggerformaat2017 met de kaart klaar voor verzending